2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Tömegbe hajtott egy férfi New Orleansban

2017. február 26., vasárnap 08:01, frissítve: vasárnap 10:23

A Mardi Grast, vagyis a New Orleans-i fesztivált néző tömegbe hajtott egy teherautót vezető férfi New Orleansban, legalább 28 embert elgázolt. A sofőr feltehetően ittas volt, és nem terrortámadás történt. A rendőrség szerint a sérültek közül 21-et kellett kórházba vinni, többük állapota válságos.

Ünneplő tömegbe rontott egy kisteherautó a New Orleans-i karneválon, a Mardi Grason.

„Egy pillanat alatt történt. Hallottuk az ütközést, és az emberek szétszóródtak” – mondta el egy szemtanú.

„Csak azt láttam, hogy a teherautó az emberek felé tart. Nagyon megijedtem” – emlékezett vissza egy másik szemtanú.

„Úgy 60 mérfölddel jött. Embereket akart ölni” – véli egy másik szemtanú.

A sofőr, mielőtt a tömegbe ütközött volna, néhány más autót is letarolt.

„Mielőtt leállt volna, néhány gyalogost elütött. A férfi erősen ittas volt. Őrizetbe vettük. Most hallgatják ki éppen az ittas vezetési csoportnál” – közölte Michael Harrison, New Orleans rendőrfőnöke.

Nem ez volt az első eset az idei Mardi Grason. Helyi idő szerint szombat délután egy 36 éves férfit egy nyilvános vécénél lőttek le. A rendőrség szerint egy véletlenül elsült fegyver okozta a férfi sérülését.

„Az ütközés volt a második rendkívüli esemény, ami a karneváli útvonalon történt. Néhány rendőrünk, aki a helyszínelést végezte, egyszer már helyszínelt ma. Vannak olyan emberek, akik ma rossz döntéseket hoztak és súlyos károkat okoztak sok polgárnak, ami szégyen, mert itt emberek százezrei próbálják meg jól érezni magukat. úgyhogy amíg a karnevál tart, arra fogjuk kérni ismételten az embereket, hogy figyeljenek egymásra. Ha látnak valamit, mondják meg” – nyilatkozta a polgármester, Mitch Landrieu.

A szombat délutáni lövöldözőt a rendőrség nem tudta azonosítani és elfogni sem.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!