2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Tiszta és szabályos választásokért tüntettek Moszkvában

Hír TV

2018. március 10., szombat 22:15, frissítve: szombat 22:42

Tiszta és szabályos választásokért tüntettek Moszkvában az orosz kommunista párt szimpatizánsai. A 2016-os parlamenti választásokon másodikként futottak be a szélsőbalosok, de a március 18-i voksoláson a második fordulóban szeretnék látni elnökjelöltjüket. A párt szerint Vlagyimir Putyin és holdudvara manipulálja a választásokat.

Szabad választásokat követeltek Moszkvában a kommunista párt szimpatizánsai. A több száz fős tömeg saját elnökjelöltjét, Pavel Grudinint, egy Moszkva melletti állami gazdaság vezetőjét éltette.

„Azt kérem, hogy mindenki jöjjön e, és szavazzon Oroszország jövőjére. Az őszinte szavazás jobb életkörülményeket jelent a népünknek. A mi ügyünk helyes, és miénk lesz a győzelem. Mindenki szavazzon” – jelentette ki Pavel Grudinin.

A baloldali szavazók és pártok szerint a Putyin-rezsim és holdudvara nem a tiszta választások híve.

„Biztosak vagyunk abban, hogy van esély a harcra a második körben. Hogy ezt elérjük, mindannyiunknak el kell mennünk a választásokra, figyelni azt, és ha kell, ki kell jönnünk az utcára március 19-én, hogy megvédjük a szavazatainkat” – mondta a mozgalom vezetője, Szergej Udalcov.

A kommunista párt a legutóbbi, 2016-os parlamenti választásokon a második helyen futott be a szavazatok 19,2 százalékával.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!