2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Terroristának nevezte a török elnök az izraeli kormányfőt

Hír TV

2018. április 1., vasárnap 19:22, frissítve: hétfő 13:10

Recep Tayyip Erdogan a gázai palesztin tüntetés véres leverése miatt ment neki Benjamin Netanjahunak, aki szerinte egy megszálló állam vezetőjeként mészárlást rendez.

Könnygázzal köszöntött be a nagyszombat Betlehemben: a zsidó megszállás elleni palesztin tüntetések és az izraeli válaszcsapások Gázáról Ciszjordániára is átterjedtek: a zsidó állam hadseregének itt kődobáló fiatalokat kellett megfékeznie, Jeruzsálem óvárosában pedig spontán tüntetéseket oszlattak fel a katonák.

Közben a Gázai övezet és Izrael határánál vasárnap reggel is figyelmeztető lövésekkel tartották távol maguktól a tüntetőket az izraeli katonák, és arra figyelmeztettek, hogy további provokációk esetén célzott támadásokat fognak végrehajtani gázai célpontok ellen. A Gázát irányító Iszlám Ellenállási Mozgalom (Hamasz) Izrael megalapításának hetvenedik évfordulójáig tartó, többhetes tiltakozássorozatot szervez.

Nagypénteken tizenhat palesztin halálos áldozata volt az izraeli válaszcsapásnak Gázában, és rengetegen megsebesültek, ahogy a következő napokban is. A palesztin enklávé kórházai a teljesítőképességük határához érkeztek.

A tüntetések első napja óta gyakorlatilag elfogytak a kórházak tartalékai, a mi kórházunk különösen rossz helyzetben van, ezért az adományozóktól azt kérjük, segítsenek a kórházakon gyógyszerrel és gyógyászati eszközökkel, hogy továbbra is el tudjuk látni a sebesülteket – mondta Ajman asz-Szahbani, a gázai Sifa kórház sürgősségi osztályának vezetője.

A palesztin tiltakozás véres leverése miatt a Hamaszt támogató török elnök terroristának nevezte az izraeli kormányfőt.

Hé, Netanjahu! Te megszálló vagy, megszállóként foglalod el azokat a földeket. És terrorista is vagy. Nagyon gyenge és nagyon furcsa vagy. Szedd össze magad! Mi terroristák ellen harcolunk. De téged ez nem érdekel, mert a tiéd terrorista állam. Nyilvánvaló, mit csináltatok Gázában. Senki sem szeret titeket igazán ezen a világon – mondta Recep Tayyip Erdogan.

Benjamin Netanjahu erre reagálva azt írta a Twitteren: az izraeli a világ legerkölcsösebb hadserege, és a zsidó állam katonáit ne oktassa ki, aki évek óta válogatás nélkül bombáz civileket. Az izraeli kormányfő ezzel egyebek közt Törökország szíriai kurdok elleni hadműveletére célzott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!