2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Teljesen kivannak Trump miatt

2016. augusztus 9., kedd 19:51, frissítve: kedd 20:47

Nyílt levélben ment neki Donald Trumpnak 50 republikánus külpolitikai szakértő. A konzervatív volt külügyi tisztviselők szerint pártjuk elnökjelöltje teljesen alkalmatlan az államfői poszt betöltésére.

A tiltakozó levelet ötven volt republikánus biztonságpolitikai tisztviselő írta alá. Szerintük Donald Trump lenne a legmeggondolatlanabb államfő az Egyesült Államok történetében. Az elnökjelölt korábban azt mondta, újra bevezetné a 2001-es terrortámadás után alkalmazott kínvallatást a gyanús személyekkel szemben, az atomfegyverek terjedésének pedig nem szabna gátat.

„Teljesen képtelen uralkodni magán. Én dolgoztam George W. Bush-nak, mielőtt és miután elnök lett. Micsoda különbség van kettejük között! Szerintem egy olyan ember, akinek nincs önuralma, arra nem lehet rábízni a külpolitikát” – nyomatékosított Dov Zakheim volt védelmi miniszterhelyettes.

A Trump-ellenes republikánusok saját elnökjelöltet állítottak, hogy rontsák a szabad szájú ingatlanmágnás esélyeit. Evan McMullin CIA-ügynök volt és hivatalosan függetlenként indul. „Úgy gondolom, Trump egy igazi tekintélyelvű ember. Nem tiszteli a politikai rendszerünket. Nem emberi. Senki nem érdekli, csak saját maga” – mondta Evan McMullin.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a demokrata jelölt, Hillary Clinton jelentős előnnyel vezet Trump előtt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!