2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Szembefordult a Fidesz egykori hősével

2017. január 23., hétfő 07:29, frissítve: hétfő 09:41

A magyar kormány civilellenes támadásaival foglalkozik a német közszolgálat. Az orosz állami híroldal pedig büszkén hirdeti, hogy a magyar kormány háborús emlékművet állított a „felszabadító” szovjet katonáknak.

Jelképes gesztus – így ír a Russia Today arról, hogy orosz katonai emlékművet adtak át Magyarországon. Az állami híroldal szerint az orosz–magyar együttműködés nagyon dinamikus, a két ország pedig komoly szövetséges. Az emlékművet Esztergomban adták át, az orosz cikk fogalmazása szerint a Magyarország „felszabadításában” részt vevő szovjet katonák emlékére.

A magyar kormány civilek ellen indított támadásával foglalkozik a Deutsche Welle. Emlékeztetnek, hogy egykor a Fidesz számára is hős volt Soros György, akinek az alapítványai közvetlenül segítettek a Fidesz-vezetők politikai képzésében és a párt felfuttatásában, most pedig az egykori diákok szembefordultak a tanárral. Különösen ellentmondásos, hogy a magyar kormány az átláthatóságra hivatkozik, miközben a működése évről évre átláthatatlanabb.

„Akármit teszek, mindig csak egy migráns maradok” – idézi a Reuters azt a guineai születésű magyar színészt, aki az Állampolgár című film főszereplőjét alakítja. A villamosvezetőként dolgozó férfi elmondta, hogy a kollégái és a környezete befogadta, de az „állami idegenellenesség” miatt esélytelen, hogy a bőrszíntől függetlenül egyszerűen csak magyarként élhessen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!