2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Szakadékba zuhant egy busz, sok a halott

Hír TV

2018. január 3., szerda 11:44

Legalább 48 ember életét vesztette, amikor nyolcvanméteres szakadékba zuhant egy busz Peruban. Hat utas túlélte a balesetet, őket kórházban ápolják.

Nyolcvan méter mély szakadékba zuhant egy busz a perui Pasamayo település közelében, a fővárostól 70 kilométerre északra. A katasztrófa egy olyan veszélyes szakaszon történt, amelyet a helyiek csak Ördögkanyarnak hívnak.

„Azt mondták nekünk telefonon, hogy a busz leesett a szikláról Pasamayónál. Baleset történt” – idézte fel az egyik áldozat rokona, Roberto Izaga.

A hatóságok szerint a jármű egy kamionnal ütközött össze helyi idő szerint délben, és ezért zuhant a szakadékba. A buszon 57-en utaztak. Többségük életét veszítette.

„Alapvetően az a feladatunk, hogy kimentsük az áldozatokat. Sajnos azonban csaknem mindenki meghalt” – mondta egy tűzoltó, Juan Paredes.

Néhány utasnak a csodával határos módon sikerült túlélnie a katasztrófát. A mentést nehezítette, hogy a mélyben lévő partszakaszra nem vezet út, a mentőegységeknek ezért helikopterrel kellett megközelíteniük a helyszínt.

Az Andokban fekvő, dél-amerikai országban nem ritkák az ilyen balesetek: tavaly novemberben húszan haltak meg, amikor egy busz a folyóba esett egy hídról. 2013-ban pedig 51 kecsua indián vesztette életét, amikor az őket szállító jármű lezuhant egy szikláról.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!