2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Robbanás, tűzpárbaj és halottak Izmirben

2017. január 5., csütörtök 15:06, frissítve: szombat 13:25

Szilveszter után ma újabb merénylet történt Törökországban, ezúttal az Égei-tenger partján lévő Izmirben. A támadás két elkövetőjét a hatóságok lelőtték, a harmadik azonban elmenekült. A hatóságok szerint az akciót a Kurd Munkáspárt tagjai hajtották végre, amelyben egy rendőrtiszt és egy bírósági alkalmazott vesztette életét.

Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant egy bírósági épület előtt Izmir városában.

„A biztonsági fülkében voltam. Egy fekete autó közeledett és belehajtott a rendőrbe. A kocsiból egy férfi lépett ki, és működésbe hozta a robbanószerkezetet, amely a kezében volt. A biztonsági fülkében voltam, és a piac felé kezdtem szaladni, majd lefeküdtem a földre, aztán történt, ami történt” – mondta egy szemtanú.

Egy másik nő is úgy látta, hogy az autó elütötte a rendőrt: „Igen, elütötte a rendőrt” – fogalmazott sokkos állapotban.

Egy, a helyszínen készült felvételen jól látszik, hogy a fekete autó a rendőr felé tart, majd néhány másodperc múlva bekövetkezik a robbanás, amelyet követően nagy területen szóródtak szét a roncsok.

A robbantásos merénylet előtt tűzharc alakult ki a rendőrök és a terroristák között. A támadóknál több Kalasnyikov és egy rakétavető is volt. A kormányzó szerint a terroristák az összecsapás során hozták működésbe az autóba rejtett pokolgépet, miközben megpróbáltak elmenekülni.

A hatóságok egy másik járművet is felrobbantottak, amely a feltételezésük szerint szintén a támadóké volt. A helyi kormányzó szerint a támadók sokkal nagyobb merényletet terveztek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!