2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Petíciót indítottak Amerikában, hogy ne támogassák hazánkat

Hír TV

2018. január 10., szerda 08:09, frissítve: szerda 09:56

Aláírásgyűjtés kezdődött az amerikai törvényhozásban azért, hogy a washingtoni külügyminisztérium ne támogassa pénzzel a független magyar sajtót – írja a Hill című amerikai politikai lap. Az aláírásgyűjtést kezdeményező republikánus képviselő, Andy Harris indoklása szerint Orbán Viktor és Donald Trump hasonló politikát követ, ráadásul a magyar miniszterelnök az amerikai elnök egyik leghangosabb támogatójának számít. Az amerikai külügyminisztérium tavaly novemberben jelentette be, hogy majdnem kétszázmillió forinttal támogatja a vidéki független sajtót Magyarországon.

Die Presse című osztrák napilap Trócsányi László magyar igazságügyi miniszterrel készített interjút, aki kijelentette, az Európai Bizottság veszélyezteti a jogállamiságot. A miniszter a Lengyelországgal szembeni uniós eljárásra utalva azt mondta, a tudományosan megalapozott jogászi érvelés helyett politikai érveléssel próbálják a jogállamiság tartalmi követelményeit meghatározni, ezzel paradox módon nem erősítik a jogállamiság eszméjét, hanem kiüresítik.

Orbán Viktor Közép-Európában a sikeres politikai vezető példájává vált, aki több vereség után képes volt felküzdeni magát a csúcsra és ott védelmezni saját, a Fidesz és Magyarország érdekeit – írta kedden a Hospodárské noviny című cseh gazdasági és politikai napilap. A szerző úgy véli: Orbán megerősítette a hatalmát azzal, hogy sikerült megszorítania a külföldi beruházókat, és olyan hazai gazdasági csoportokat létrehoznia Magyarországon, amelyek tőle függenek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!