2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Palesztin demonstrálókat lőttek agyon izraeli katonák

Hír TV

2018. április 7., szombat 15:29, frissítve: szombat 20:56

Menekülő nők és férfiak, lángokban álló autógumik és köveket dobáló palesztin fiatalok –napok óta megszokott állapotok a palesztin–izraeli határon. Az izraeli hatóságok pénteken hét tüntetőt lőttek agyon és legkevesebb kétszázat megsebesítettek. Az elmúlt egy hét alatt 29-en vesztették életüket.

„Hiszünk abban, hogy a biztonsági tanács folytatni fogja a a felelősség figyelmen kívül hagyását, ami arra ösztönzi az izraelieket, hogy folytassák a népünk elleni mészárlást. Ezt visszautasítjuk” – nyilatkozta Riyadh Mansour palesztin ENSZP-nagykövet.

Az áldozatok között van egy palesztin operatőr is. A 30 éves Yaser Murtaja az összecsapások során sérült meg. Egy golyó találta el. A férfi nem sokkal a kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe.

A pénteken lelőtt operatőrt, már szombaton el is temették. Több százan gyászolták köztük felesége és két éves fia is. Az operatőr testét palesztin zászló takarta és holttest mellé temették újságíró mellényét is.

A tiltakozások azután kezdődtek, hogy a Hamász arra szólította fel az övezetben élőket, hogy hat héten át tiltakozzanak, hogy a palesztin menekültek visszatérhessenek otthonukba, ahonnan a zsidó állam megalapításakor elűzték őket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!