2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Orbán: Gúzsba kötnek minket a brüsszeli szabályok

2015. április 23., csütörtök 19:32, frissítve: csütörtök 19:54

Magyarország képes az országba érkező menekültek ügyét rendezni, ha Brüsszel azt nem akadályozza – nyilatkozta Orbán Viktor az uniós vezetők brüsszeli, rendkívüli csúcsértekezlete előtt.

A bevándorlási válsággal foglalkozó állam- és kormányfői találkozót azután hívták össze, hogy a múlt hétvégén majdnem ezer ember fulladt a Földközi-tengerbe. A közös bevándorlás- és menekültpolitika hiánya leginkább a déli országokat, kiemelten Olaszországot sújtja.

– Mi azt gondoljuk, hogy ha ránk bízzák a Magyarországra érkező menekültekre vonatkozó szabályozás megalkotását, akkor mi ezt megoldjuk. Ma a probléma az, hogy olyan brüsszeli szabályozások kötnek bennünket gúzsba, amelyek lerontják a menekültügyi kérdés kezelését és annak hatékonyságát. Én amellett fogok érvelni, hogy a tagállamok kapjanak minél inkább szabad kezet ahhoz, hogy megoldják a saját problémáikat. Ha pedig felmerülnek közös problémák, mint itt, akkor pedig Magyarország készen áll arra, hogy együttműködjön, különböző hozzájárulásokat ajánljon fel, hogy a közös probléma megoldásából is kivegye részét Magyarország – szögezte le a miniszterelnök.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!