2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Obama kimondta, amit senki nem akart

2016. augusztus 16., kedd 10:25, frissítve: kedd 11:27

Már 120 ezer hektáros terület égett le az Egyesült Államok nyugati partján tomboló erdőtüzekben. Több ezer embert telepítettek ki. Közben Louisianában történelmi méretű árvíz pusztít, Obama elnök katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánította az államot.

Helikopterekkel oltják az erdőtüzet Kaliforniában. Összesen 120 ezer hektárt pusztítottak el a szárazság és a szeles időjárás által táplált lángok. Több ezer embert kitelepítettek. Észak-Kaliforniában több tüzet gyújtogatás okozhatott, egy férfit már őrizetbe vettek. „Már látjuk a tűzvész okozta pusztítást. Óriási a kár. Több száz lakóépület és más építmény veszett oda tegnap óta” – jelentette ki a kaliforniai tűzoltó-parancsnokság szóvivője.

Közben Lousiana államban tovább pusztítanak a heves esőzések okozta áradások. A történelmi méretű áradásoknak halálos áldozatai is vannak. Eddig húszezer embert kellett kimenekíteni, az államot Obama elnök katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánította.

„Ez egy példa nélküli, történelmi árvíz, amely az állam egész déli részét érinti. Ez hatalmas kihívást jelent mindenkinek, de büszke vagyok a mentőalakulatainkra és a luisianai lakosokra, akik segítenek a szomszédaiknak és egymásnak” – hívta fel a figyelmet Louisiana állam kormányzója.

Ebben az államban történt az amerikai történelem egyik legsúlyosabb természeti katasztrófája több mint tíz évvel ezelőtt. Akkor a Katrina hurrikán okozta árvízben kétezren haltak meg New Orleansban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!