2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Nő az áldozatok száma, Nepál nemzetközi segítségre szorul

2015. május 6., szerda 11:30, frissítve: szerda 11:34

A legutóbbi adatok szerint már 7652 az április 25-i nepáli földrengés halálos áldozatainak száma. A tragédia után az ázsiai ország nemzetközi segítségre szorul az elpusztult otthonok újjáépítésében és a több mint kétmillió károsult megsegítésében.

Az április 25-i természeti csapás több mint hatszázezer otthont tett tönkre, és a halálos áldozatok száma is folyamatosan emelkedik, ahogy újabb holttestek kerülnek elő a romok alól. A helyiek továbbra sem érzik biztonságban magukat.

A nepáli pénzügyminisztérium közben a költségvetési források átcsoportosításán dolgozik, hogy legyen elég pénz az újjáépítésre és az otthonukat elvesztők megsegítésére. A földrengés miatt legkevesebb kétmillió embernek sátort, ivóvizet, ételt és gyógyszereket kell biztosítani a következő három hónapban. Az ázsiai országot külföldről is támogatják.

A repülőgépekkel segélyszállítmányok érkeznek. „Egy repteret tudunk használni, ezért korlátozottak a lehetőségeink. Az a feladatunk, hogy csökkentsük az ebből származó hátrányokat. Segítünk gyorsan kirakodni, együttműködünk a nepáli kormánnyal, és remélhetőleg felgyorsítjuk a segélyszállítmányok érkezését” – mondta az amerikai légierő ezredese.

Az Egyesült Államok 26 millió dollár értékben segíti a nepáli károsultakat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!