2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Mindenki mindenkit bombáz

2017. január 13., péntek 16:59, frissítve: péntek 17:47

Az Egyesült Államokat is meghívják a január 23-ra tervezett szíriai béketárgyalásokra – jelentette ki a török külügyminiszter. Az orosz–török kiegyezést követőn bejelentette béketárgyalások előtt Szíriában jóformán semmi sem utal arra, hogy az érintettek a béke megteremtésére készülnének.

Összeomlóban az oroszok által meghirdetett tűzszünet Szíriában, ahol mindenki mindenkit bombáz. A szíriai hadsereg közlése szerint az izraeli tüzérség rakétatámadást hajtott végre a Damaszkusz egy külvárosában lévő katonai bázis ellen, amely kigyulladt. Ezzel párhuzamosan az orosz hadsereg egyik helikoptere aknákat szórt egy településre, amelyet a felkelők ellenőriznek. A szíriai légierő ugyanakkor a felkelők által ellenőrzött területeket bombáztak.

„A harci gépek három egymást követő bevetésben támadták az idlibi kormányzóságot. Lakónegyedeket vettek célba, ennek következtében nők és gyermekek sérültek meg, akik válságos állapotban vannak. Kórházba szállítottuk őket” – közölte a mentőalakulatok egyik tagja.

A török légierő is tevékeny, harci gépeik az Iszlám Állam állásait bombázták két észak-szíriai településen. A légicsapásban állítólag 41 fegyverest öltek meg.

Közben akcióba lépett az amerikai hadsereg elit alakulata, a Delta Kommandó is, amely a Szíria keleti részében lévő sivatagban megölte az Iszlám Állam pénzügyminiszterének tartott Abu Anas al-Iraqit. Élve akarták elfogni, de a férfi a tűzharcban életét vesztette. Ez volt a Delta Kommandó negyedik akciója Szíriában a háború kitörése óta, tavaly tavasszal az Iszlám Állam vezetőjének helyettesét ölték meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!