2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Megvan Merkel kihívója

2017. január 11., szerda 07:22, frissítve: szerda 08:16

A világ élmezőnyében vannak az orosz hekkerek, megvan, hogy ki lesz Angela Merkel kihívója. Beperelték a Twittert a 2015-ös párizsi és a tavalyi brüsszeli merényletek kapcsán. Lapszemle.

Beperelték a Twittert a 2015-ös párizsi és a tavalyi brüsszeli merényletek áldozatainak hozzátartozói – jelenti a Politico. Az uniós hírportál azt írja, a hozzátartozók szerint a mikroblog szolgáltatás lehetővé tette a dzsihadistáknak, hogy nézeteiket népszerűsítsék és a támadásokat végrehajtsák. Indoklásukban hangsúlyozták, hogy a portál nem tett eleget ennek megakadályozása érdekében.

Fejlettségüket tekintve az orosz kibererők – a hadsereg és a hírszerzés kiberbiztonságért felelős egységei - a világ ötös élmezőnyéhez tartozhatnak – adta hírül a Kommerszant. Az első helyen még mindig az Egyesült Államok áll a számítógépes hadviselés terén, utána következik Kína, Nagy-Britannia, Dél-Korea és ötödikként Oroszország. A cikk emlékeztet, hogy az amerikai kormány szerint orosz hekkerek befolyásolták az amerikai elnökválasztást Vlagyimir Putyin utasítására.

Sigmar Gabriel, a német szociáldemokrata párt elnöke lesz a párt jelöltje a kancellári posztra az őszi általános választásokon – jelentette a Bild. A német napilap a párt magas rangú illetékeseire hivatkozva azt írja, Gabriel jelöltségének nincs reális alternatívája. Korában még az a hír járta, hogy Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke lesz Merkel kihívója.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!