2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Zsuzsi asztala

Következik:

Európai Híradó 04:00

Megtámadták a Fenerbahce autóbuszát

2015. április 5., vasárnap 10:55, frissítve: vasárnap 11:18

Fegyverrel támadtak a Fenerbahce török futballcsapat autóbuszára. Sajtójelentések szerint a jármű szélvédőjére puskával lőttek rá. Csak a sofőr sebesült meg, akit kórházba szállítottak. A támadás előtt a csapat nyert a török bajnokságban, a busz épp a repülőtérre vitte a játékosokat.

Lövésnyomok látszódnak a Fenerbahce futballcsapatot szállító busz szélvédőjén. A futballisták épp a fekete-tenger partján lévő Trabzon repülőtere felé tartottak egy megnyert meccs után, amikor valaki egy puskával többször rálőtt a járműre. Csak a sofőrt találta el, akit kórházba szállítottak, a játékosok közül senki sem sérült meg. A klub alelnöke szerint ugyanakkor a támadó célpontjai valójában a futballisták voltak.

„Törökország nehéz időkön megy keresztül. Ez nem egy egyszerű eset, de nagyon jelentős. A sofőrt egyértelműen meg akarták sebesíteni vagy ölni. A busz épp egy viadukton volt, tehát a játékosokat is holtan akarták látni” – mondta a klub alelnöke, Mahmut Uslu.

Egyelőre nem tudni, mi motiválta a támadót, de a török sajtó feltételezi, hogy egy 2011-es bundabotrány lehet a háttérben, amiben a Fenerbahce is érintett. Az eset kivizsgálását a török államfő is sürgette. Recep Tayyip Erdogan, aki maga is Fenerbahce-szurkoló, a város polgármesternél érdeklődött telefonon a nyomozás állásáról.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!