2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Megtalálták a lezuhant kubai repülőgép egyik feketedobozát

Hír TV

2018. május 20., vasárnap 07:01, frissítve: vasárnap 13:47

A kubai nemzeti légitársaság Boeing 737-es utasszállítója pénteken délelőtt, nem sokkal a felszállás után zuhant le Havanna közelében. A gépen összesen 113-an utaztak, de csak 3-an élték túl a katasztrófát.

Megkezdték az áldozatok azonosítását a rokonok bevonásával Havannában.

„Az unokatestvérem Miamiból érkezett Havannába, hogy meglátogassa a barátnőjét. Tegnapelőtt érkezett, és tegnap már vissza is ment volna. Amikor a baleset történt, a holguini repülőtéren vártam rá” – mondta egy férfi, aki az unokatestvérét vesztette el a szerencsétlenségben.

Azt már a hatóságok megerősítették, hogy a 110 áldozat közül 99-en kubaiak, 7-en mexikóiak, ketten argentinok, ketten pedig nyugat-szaharaiak voltak.

Közben a becsapódás helyén megtalálták a lezuhant gép két fedélzeti adatrögzítő berendezéséből az egyiket. Az úgynevezett feketedoboz a műszaki adatokat rögzítette, amikből valószínűleg a szakértők már ki tudják vizsgálni a baleset okát.

„Megvan az egyik feketedoboznak is nevezett eszköz, ami jó állapotban van. A másikat még keressük, kicsit körülményes a dolog, de dolgozunk rajta. Valószínűleg a következő órákban már megtaláljuk” – közölte a kubai közlekedési miniszter.

Ezalatt megjelentek olyan hírek is, hogy a Boeing 737-est a kubai légitársaságnak bérbeadó mexikói vállalathoz korábban több, repülésbiztonsággal kapcsolatos panasz érkezett. A 40 éves jármű tavaly novemberben esett át műszaki átvizsgáláson.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!