2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

„Magyarország egy diktátor játszótere”

Hír TV

2018. április 4., szerda 07:46, frissítve: szerda 07:53

Kisvasutazás a diktátor játszóterén, uszítási világbajnok magyar kormány, és cserbenhagyott szegények. Ezek a kulcsszavak a magyar kampány-összefoglalókból a nemzetközi sajtóban.

A magyar kormány a legszegényebbeket hagyja cserbenezzel a címmel készített kampány-összefoglalót a brit Reuters. Felidézik, hogy Magyarországon a legmagasabb a mélyszegénységben élők aránya és a legkevesebb az egy főre jutó GDP a visegrádi országok közül. Az EU tíz legszegényebb régiójából három szintén Magyarországon van. A kormány például a csokkal és a rezsicsökkentéssel próbált szavazókat szerezni, de ezek csak azoknak hasznosak, akiknek van valami pénzük. A mélyszegénységben élőkkel a kormány nem törődik.

Üdvözöljük a diktátor játszóterénír az orbáni Magyarországról a New Statesman. A közpénzből felépített felcsúti kisvasúttal kezdik, amin keresztül be lehet mutatni az állami korrupciót. Megjegyzik, hogy a kormány kizárólag a félelemkeltésben és az uszításban tud eredményeket felmutatni, ebben viszont kelet-európai szinten is jók. Közben Magyarország problémája nem a migráció, hanem az emigráció: a legképzettebbek és legtehetségesebbek elhagyják az országot.

Tovább építgeti az illiberális rezsimet Orbán Viktor, de az utolsó hetekben elbukhatja a papírforma győzelmet – tudósít az Irish Times. A dublini lap szerint a kampányfinisben váratlanul sok korrupciós ügy került elő, miközben már a fideszesek egy részét is zavarja, hogy a migránsozás és sorosozás közepette az egészségügyről, oktatásról nincs szó. A Fidesz ezért mindent megtesz, hogy akadályozza az egységes ellenzéki fellépést.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!