2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

„Magára hagyják a kurdokat, mint az ’56-os magyarokat”

Hír TV

2017. október 23., hétfő 22:19, frissítve: kedd 00:37

A világ ugyanúgy magára hagyja az iraki kurdokat az iszlamisták legyőzése után, mint a magyar forradalmárokat 1956-ban – mondta Fehér Bertalan tudósító a Hír TV-nek, hozzátéve: az Egyesült Államoknak jelenleg az Irán elleni harc miatt jön jól, ha a kurdok nem kiálthatják ki a saját független államukat.

Lehet párhuzamot vonni a magyar 1956-os események és kurdisztáni események között – jelentette ki Fehér Bertalan. Elmondása szerint ugyanaz történt ott, mint nálunk 1956 október 23-án: eufória volt szeptember 25-én, a függetlenségi referendum idején, ám a közösséget elárulták a nagyhatalmak.

„A politika játszóterévé lett Magyarország, áldozata lett a szuezi válságnak. Hogy megnyerjék Szuezt, lehet mondani azt is, hogy erről mondtak le. Kurdisztán más politikai játszmák kereszttüzébe került, de most róluk mondanak le éppen. A kurdok nagyon csalódottak. Volt már tüntetés a világon minden országban, ahol amerikai követség van, már kérték, hogy védjék meg őket. Érdekes, hogy már az orosz követség előtt is volt tüntetés, és Putyin azt nyilatkozta, hogy ő nem hagyja el a kurdokat. Az amerikaiak casus bellire várnak Iránnal. Azért engedik ennyire szabadon ezt a dolgot, hogy az irániak bejöhessenek, mert az első összecsapásnál ők bombázhatják Teheránt.”

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!