2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Fel a fejjel 19:10

Lottóbotrány: lemondott a szerencsejáték-vállalat vezetője

2015. július 31., péntek 19:05

Lemondott a szerbiai állami szerencsejáték-vállalat vezetője a keddi lottóbotrány miatt. A 7-es lottó számainak húzásakor az élő közvetítésben előbb jelent meg az egyik szám, mint ahogy azt kihúzták. A szerb rendőrség nyomoz az ügyben, a miniszterelnök pedig a felelősök megbüntetését ígéri.

Sose lehet tudni! – ezzel a szlogennel népszerűsítik a lottót Szerbiában. Ezúttal azonban a számokat már előre tudhatták, mert a hetes lottó sorsolásán a televízió képernyőjére már akkor kiírták őket, mikor még ki sem húzták a golyókat.

A műsorvezető a képernyőn megjelenő négy szám után még azt is bejelentette, hogy hány öttalálatos szelvény van. A sorsolási bizottság vezetője ugyanakkor mindent rendben talált.


„Ez egy ilyen játék. Ilyenek a valószínűségszámítás szabályai. Amiről beszélek, azt a sokéves tapasztalatom alapján mondom. Tegnap este semmi okom nem volt arra, hogy aggódjak. Én egyáltalán nem lepődtem meg, amikor a 21-es számot kihúzták” – fogalmazott Ljubomir Skoric, a sorsolási bizottság vezetője.

Annak mindössze 3 százalék volt az esélye, hogy a gép a korábban kiírt 21-est dobja ki. Egymillió euró volt a tét, de végül senki nem nyerte meg. Sokan már azt találgatják, hogyan csalhattak.

A szerbiai szerencsejáték vállalat tanácsának egyik volt tagja szerint a sorsolást irányító szoftvert gyártója, egy horvát cég hibázott. Az érintett vállalat szerint viszont Szerbiában amatőrök működtetik a szerencsejátékot.

A szerb miniszterelnök katasztrofálisnak nevezte a szerb szerencsejáték-vállalatnál uralkodó helyzetet és azt ígérte: ha kiderül, hogy bűncselekmény történt, börtönbe kerül minden érintett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!