2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:05

Latin-Amerikában is tüntetnek az Uber ellen

2015. július 30., csütörtök 21:30

A latin-amerikai taxisok is tiltakoznak a legnagyobb internetes fuvarmegosztó szolgáltatás ellen. Mexikóvárosban több Uber-sofőrt megtámadtak. Brazíliában pedig a parlament már megszavazta a szolgáltatás betiltását, a jogszabály életbe lépéséhez már csak az elnök aláírására van szükség.

Ki az illegális Uberrel! – hirdetik a tüntető taxisok Mexikóvárosban. A közösségi fuvarmegosztó szolgáltatás betiltását követelik, mivel szerintük tisztességtelen versenyben veszi el a munkájukat. A mexikói fővárosban félmillióan hagyományos taxi helyett már Uberrel utaznak.

Kedden Mexikóváros repülőterénél több Uber-sofőrt meg is támadtak a taxisok. Az autók szélvédőjét betörték, de a vezetőknek nem esett bajuk.


„Elítéljük ezt a súlyos támadást, elfogadhatatlan, hogy Mexikóvárosban ilyen megtörténhet. Az erőszak nem megoldás. Párbeszédre hívunk mindenkit, nyitottak vagyunk a tárgyalásokra a hatóságokkal, illetve a taxisokat képviselő szervezetekkel” – mondta el Lorena Villareal, az Uber latin-amerikai szóvivője.

Mexikóváros július elején szabályozta az Uber működését. Azóta fuvaronként másfél százalékos díjat kell fizetni, és a sofőröknek engedélyt is ki kell váltaniuk.

Kolumbiában Cali városában is azért tiltakoztak a taxisok, mert szerintük az Uberes sofőrök a jóval alacsonyabb árakkal ellehetetlenítik őket.

Több más latin-amerikai országban is voltak tiltakozások. Brazíliában a parlament már megszavazta a szolgáltatás betiltását, de az elnök még nem írta alá a törvényt. Az Ubert már Franciaországban, Portugáliában és Spanyolországban is törvénytelennek nyilvánították.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!