2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Kisfiúkat közvetített egy pedofilnak, első fokon 6 év börtönt kapott

Hír TV

2018. április 16., hétfő 14:55, frissítve: hétfő 14:56

Hat év börtönbüntetést kapott első fokon az a férfi, aki kisfiúkat közvetített egy német pedofilnak. Az ügyben 11-en érintettek, a vádlottak többsége felmentésért fellebbezett.

A Pest megyei Délegyházán vett magának házát az a német bankár, aki hosszú éveken keresztül rendelt magának kiskorú fiúkat szexre magyar futtatókon keresztül. A német férfi rendszerint 2-3 kisfiúval töltötte együtt az éjszakákat. A bűnszervezet öt éven át működött zavartalanul. Most 11-en ülnek a vádlottak padján. Az ügyészség kiskorúak megrontásával, gyermekprostitúció kihasználásával, illetve kerítéssel vádolja őket. Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn hirdetett ítéletet első fokon.

– Első rendű vádlott bűnös, 16 rendbeli folytatólagosan elkövetett kerítés bűntettében, 11 esetben, mint társtettes és egy rendbeli gyermekprostitúció kihasználása bűntettében. Ezért őt a bíróság halmazati büntetésül 6 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítéli – mondta ki az ítéletet Zeöldné Király Anita bíró.

A bírónő az indoklásban elmondta, hogy a vádlottak padján ülők közül sokan azt sem értik, hogy miért bűncselekmény, amit elkövettek.

– Azt gondolom, hogyha egy évtizedekkel idősebb férfi szexuális kapcsolatot egy 14 éves gyermekkel vagy adott esetben például volt olyan sértett, ahol még csak 13 éves volt, az nem helyes, de hogyha mindezért még fizet is, na az már bűn, és az is bűn, meg azok is bűnösek, akik ugyanilyen célból kizárólag anyagi haszonszerzési célból ezeket a gyerekeket másoknak rendelkezésre bocsájtják – tette hozzá a bíró.

Az ítélet nem jogerős. A 11 vádlott többségében felmentésért fellebbezett. Az ügy tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!