2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Kigyulladt egy szálloda Prágában

Hír TV

2018. január 21., vasárnap 08:04, frissítve: vasárnap 10:10

Ketten életüket vesztették, többtucatnyian pedig megsérültek, amikor kigyulladt egy szálloda Prágában. Negyven embert sikerült kimenekíteni az épületből. A tűz a földszinten keletkezett, oka azonban egyelőre nem ismert.

Füstfelhő Prága belvárosában: tűz ütött ki szombat este a cseh főváros egyik szállodájában. Ezen az amatőr felvételen látszik, hogy néhány ember az ablakpárkányra menekült ki a füst elől, mások az ablakokban állva kiabálnak segítségért.

 

A kiérkező mentőcsapatok három embert újraélesztettek, két emberen viszont már nem tudtak segíteni.

„Negyven embert sikerült kimenteni, ketten viszont sajnos életüket veszítették. Néhányan súlyos állapotban vannak, őket a mentőegységek ápolják. Két tűzoltó szintén megsérült” – közölte Martin Kafka, a prágai tűzoltóság szóvivője.

Cseh sajtójelentések szerint a tűzoltók akkor sérültek meg, amikor mentés közben leszakadt alattuk a padló. A kimentett emberek közül heten szenvedtek súlyos sérülést, őket kórházban ápolják.

A Eurostars David Hotel a Moldva partjának közelében, egy történelmi épületben található, és 152 fő befogadására alkalmas. A tűz az épület földszintjén tört ki, füstje pedig a klímaberendezésen keresztül terjedt szét az egész szállodában. A szerencsétlenség okát vizsgálják a hatóságok.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!