2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:00

Káros és veszélyes Trump fake news-mániája

Hír TV

2018. július 30., hétfő 07:20, frissítve: hétfő 07:57

A médiaháború veszélyes, és rombolja a demokratikus értékekbe vetett bizalmat Amerikában - figyelmeztette Donald Trumpot a New York Times kiadója.

Donald Trump harca a médiával nagyon káros Amerika számára - erre figyemeztette az amerikai elnökön egy fehér házi magántalálkozón a legnagyobb amerikai liberális lap kiadója. Arthur Gregg Sulzberger vasárnap adott ki egy közleményt az egy héttel ezelőtti találkozóról, amelyben leírja: őszintén elmondta Trumpnak, hogy az újságírókkal szembeni viselkedése veszélyes, és radikális szavai akár újságírók elleni erőszakhoz is vezethetnek. Mint ismert, az elnök több fősodratú médiumot folyamatosan álhírgyárnak nevez, újságírókat a nép ellenségének.

Az olasz jobboldal vezetője, jelenleg az ország belügyminisztere szerint az Európai Unió rosszindulatú játszmát játszik Nagy-Britanniával a szigetország kilépéséről szóló tárgyalások során. A Times brit napilap vasárnapi kiadásának adott interjújában Matteo Salvini elmondja: a britek népszavazáson a brexit mellett döntöttek, az EU azonban a tárgyalásokon folyamatosan puhítani akarja a brit kormányt, és bünteti azért, mert így döntöttek. Ez az első alkalom, hogy egy uniós kormány tagja nyíltan bírálja az EU brexit-álláspontját.

Az orosz ortodox egyház nemzetbiztonsági kockázat az ukrán állam számára - jelentette ki a hétvégén a kereszténység felvételének évfordulós ünnepségén az ukrán elnök. Petro Poroshenko szerint az Ukrajnában tevékenykedő orosz ortodox egyház Moszkva előretolt helyőrsége, amely a Kreml birodalmi politikáját támogatja, és emiatt nem lojális az ukrán államhoz, amelynek terület is tevékenykedik. A Moszkva és Kijev közötti politikai konfliktus miatt az orosz és az ukrán ortodox egyház közötti viszony is megromlott az elmúlt években - teszi hozzá a Politico.

A szaúdi király egyértelművé tette az amerikai kormányzat számára, hogy Donald Trump közel-keleti béketervét csak abban az esetben támogatja, ha Kelet-Jeruzsálem a megszülető palesztin állam fővárosa lesz - értesült diplomáciai forrásokból a Haaretz. Az izraeli lap szerint ez cáfolja azokat a felreppent híreket, miszerint Szaúd-Arábia beállt Amerika mögé, akkor is, ha az a palesztinok számára nem teljesen elfogadható megoldást ajánl.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!