2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Jelentés: gyakorlatilag őrizetbe veszi a migránsokat a magyar hatóság

2016. április 8., péntek 09:49, frissítve: péntek 17:19

A magyar hatóságok szándékosan nehezítik a migránsok helyzetét, hogy minél lassabban jussanak át Magyarországon. Egy emberi jogi szervezet jelentése szól erről.

A magyar hatóságok következetesen nem adnak semmi információt a migránsoknak, akiket gyakorlatilag őrizetbe vesznek a tranzitzónákban – írja jelentésében a Human Rights Watch. A betegséggel élő emberek, például cukorbetegségben vagy epilepsziában szenvedő betegek nem kapnak gyógyszert. A visszaélések alapja, hogy a tranzitzónák a magyar kormány szerint nem Magyarország területén vannak, ezért mossa kezeit.

A körülmények áldozata Magyarország, muszáj volt kerítést építenie a kormánynak, Szijjártó Péter pedig nem érti, hogy ezért miért támadják a magyar kormányt külföldről – erről szól az EurActiv összefoglalója. A külügyminiszter szerint a németeknek hálásnak kellene lenniük, hogy a magyarok kevesebb migránst engedtek tovább Németország felé – igaz, a menekültek más útvonalon így is elérték Németországot, tehát a kerítés ezt nem akadályozza meg.

Május végéig kerítést épít az osztrák kormány a burgenlandi határra – írja a Kurier. Belügyminisztériumi forrásra hivatkozva azt írják: 30 kilométeres kerítés lesz a déli tartomány, Stájerország mintájára. Az állandó határellenőrzést is visszaállítanák a kisebb átkelőkön, amelyek jelenleg csak 8–12 órán keresztül vannak nyitva. Az osztrák kormány egyébként arra számít, hogy jelentősen csökkenni fog az országba érkező turisták száma a menekültek miatt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!