2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Hatvanezer menekült elosztására tesznek kísérletet

2015. július 20., hétfő 06:56, frissítve: hétfő 10:35

Minden eddiginél több, közel háromezer menekültet fogtak el a rendőrök a hétvégén. Brüsszelben ma migránsok elosztásáról tárgyalnak.

Az unió tagállamainak belügyminiszterei hatvanezer menekültet próbálnak ma elosztani Brüsszelben. Az állam- és kormányfők a befogadásról már döntést hoztak, a tagállamok ma az egymás közti lebontásról egyezkednek. A befogadás önkéntes alapú lesz, nem pedig kvóta szerinti, ahogyan az Európai Bizottság szerette volna korábban. Uniós források szerint egyelőre nincs elegendő felajánlás a tagállamok részéről. A kollektív áthelyezésről és áttelepítésekről szóló tanácskozáson Magyarország – sajátos helyzetére hivatkozva – nem kíván részt venni, mivel év eleje óta több mint hetvenezer menedékjogi kérelmet nyújtottak be, ez több, mint az unió bármely más tagállamában.

Közben ismét rekordszámú határsértőt fogtak el a rendőrök hazánkban. Kerítés pedig biztosan lesz: szombat délutánra már el is készült az ideiglenes biztonsági határzár 175 méteres mórahalmi mintaszakasza. Részletek »»»

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!