2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Hatalmas pedofilhálózatra csaptak le a hatóságok Brazíliában

Hír TV

2017. október 21., szombat 09:50, frissítve: szombat 11:18

Több mint száz embert vettek őrizetbe kiskorúak megrontásának gyanújával Latin-Amerika eddigi legnagyobb ilyen irányú rendőrségi akciójában. A csaknem egész Brazíliára kiterjedő pedofilhálózat az elektronikus világhálón terjeszkedett. A nemzetközi hatóságok segítségével végrehajtott razziában több mint ezer rendőr és nyomozó vett részt. A bűnösöket akár tíz év börtönre is ítélhetik.

Több mint 100 fős pedofilhálózatot lepleztek le a hatóságok Brazíliában. Az egész országra kiterjedő, féléves nyomozás során kiderült, hogy a bűnszervezet tagjai 26 tagállamból 24-ben, valamint a fővárosban is jelen voltak. A razziák során több mint 150 ezer gyermekekkel és kiskorúakkal készített videofelvételt és fotót foglaltak le.

„Csak amit találtunk, és ami kimeríti a törvény által elítélt szexuális tartalmak fogalmát, az elég a vádemeléshez” – közölte Torquato Jardim brazil igazságügyi miniszter.

A gyanúsítottak közt nyugalmazott rendőrök és közalkalmazottak is voltak, de több olyan személyt is őrizetbe vettek, akik ifjúsági futballklubokban dolgoztak. Az összehangolt rajtaütésben a hatóságok összesen több mint ezer tagja vett részt, és segítséget kaptak az Egyesült Államok helyi képviseleteitől és az európai hatóságoktól is.

A hatóságok azt is vizsgálják, hogy csak Brazíliában tevékenykedő bűnözői csoportról van szó, vagy a szervezet együttműködött nemzetközi csoportokkal is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!