2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Halálos összecsapás: 170 embert vettek őrizetbe

2015. május 19., kedd 12:48, frissítve: kedd 12:49

170 embert vettek őrizetbe a hétfői texasi fegyveres összetűzés után, amelyben amerikai motoros bandák estek egymásnak. Az összecsapásban kilencen haltak meg.

A vasárnapi mészárlást mobiltelefonnal rögzítette az egyik szemtanú. Kilenc ember halt meg, 18-an pedig megsérültek. A rendőrség szerint rivális motoros bandák estek egymásnak, majd később a rendőrökkel is tűzharcba keveredtek. „Sérültek voltak bent. Volt, akit megszúrtak, volt, akit meglőttek vagy megvertek” – mondta Patrick Swanton őrmester.



A Cossacks és a Bandidos nevű bandák estek egymásnak. Az eset után több mint 170 embert tartóztatott le a rendőrség. A Bandidost az igazságügyi minisztérium is az egyik legnagyobb törvényen kívüli amerikai bandaként tartja számon, akik droggal kereskednek nemzetközi szinten is. 13 országban vannak jelen. A csoport egyik tagja szerint a hatóságok túloznak. „Nem ismernek minket. Túl sok képregényt olvastak vagy tévét néztek, B-kategóriás motoros filmeket. Előítéletesek. Nem vagyunk banditák. Volt köztünk egy bandita, de megszabadultunk tőle” – fogalmazott Jimmy Graves Bandidos-tag.

A korábbi feltételezésekkel ellentétben a két banda azért csaphatott össze, mert a Cossacks csoport tagjai a hátukra hímeztették az állam nevét – ezt a Texasban magát egyeduralkodónak tekintő Bandidos tagjai nehezményezték.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!