2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Halálos jégbarlangomlás

2015. július 7., kedd 10:26, frissítve: kedd 10:45

Washington államban egy személy meghalt, 49-en pedig megsérültek, amikor beomlott egy jégbarlang. Kanadában 13 ezer embert kellett kimenteni az erdőtüzek miatt.

Helikopterrel mentik a sérülteket a Washington állambeli Granite Falls közelében, miután beomlott az egyik nagy jégbarlang. A Seattle-től 60 kilométerre lévő terület rendszeres kirándulóhely. Az erdőszolgálat már májusban figyelmeztette az embereket, hogy a szokatlanul meleg idő miatt több helyen is összeomlott a négy nagy jégbarlang.


Kanada középnyugati részén napok óta több mint száz helyen gyulladt ki az erdő. A rendkívüli száraz időjárás miatt Saskatchewan tartományban több lakóház is kiégett. A hatóságoknak több ezer embert kellett kiköltöztetniük, többnyire az őslakos indiánok lakta településekről. Aki még maradt, az a tető locsolásával próbálja megvédi a házát. A már több mint 300 hektáron pusztító lángok oltásában ezer katona vesz részt. 50 helikopter és repülőgép segíti a munkálatokat.

Kanadának ezen a részén évente előfordulnak az erdőtüzek, de a mostaniak a megszokottnál tízszer nagyobb területet perzseltek már fel.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!