2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Halálos áldozata is van a pusztító tornádónak

2015. május 6., szerda 12:05

Halálos áldozatot követelő tornádó söpört végig Észak-Németországon. A vihar hatalmas pusztítást végzett, fákat csavart ki és autókat emelt fel.

Tornádó söpört végig az észak-németországi Bützowban. „Az óvodába akartam menni, mert szülői nap volt. De azután furcsa felhőket láttam, és amikor kiléptem, olyan volt, mintha ököllel képen töröltek volna. Őrült egy szél volt, meg eső” – mondta egy helyi lakos.

A szél hatalmas pusztítást végzet. Egy háznak a tetejét szinte teljesen lekapta, a tetőcserepeket pedig a főutcán szórta szét. A tűzoltókat kidőlt fákhoz kellett riasztani. „Ilyet még életemben nem láttam. Tiszta őrület volt. Fák százait gyökerestül kicsavarta a szél, tetőket tépett le. Mit is lehetne mondani? Őrület volt. Ilyenre nem számít mindennap az ember” – mondta egy másik helyi lakos.

Többtucatnyi épület és autó rongálódott meg. Halálos áldozatot a 200 kilométerre nyugatra lévő Hamburgban követelt a tetőről lezúduló törmelék. Az előrejelzések szerint a következő napokban több vihar is vérható Németország északi részén.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!