2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Fokozott ellenőrzés az embercsempészek miatt

2015. szeptember 7., hétfő 12:55, frissítve: hétfő 12:56

Az osztrák rendőrség fokozni fogja a közúti ellenőrzéseket az embercsempészekkel szemben, ha alábbhagy a menekültáradat – mondta el a Hír TV-nek a burgenlandi rendőrség szóvivője.

Helmut Marban azt azonban cáfolta, hogy újfajta, erősebb kontrollt vezetnek be a magyar határ közelében. Hozzátette: a rendőrségnél nincs szó a határellenőrzés újbóli bevezetéséről. Ez tiltott a schengeni zónában, és csak politikai döntéssel lehetne megváltoztatni.

„Az előző hétvégén akciót indítottunk Burgenlandban annak érdekében, hogy fokozott közúti ellenőrzésekkel felvegyük a harcot a csempészbandákkal. Ezt végre is hajtottuk. Amennyiben a menekültáradat alábbhagy, akkor ismét nagyobb erőket koncentrálunk majd a csempészet leküzdésére, és többet fogunk ellenőrizni. Erre céloztam, nem pedig arra, hogy új és erősebb ellenőrzés lesz. A határellenőrzés visszaállítása nem téma számunkra. Erről maximum politikai szinten születhet döntés, ez nem a rendőrség dolga. Azt gondolom, hogy a határellenőrzés nem lehetséges a schengeni övezeten belül, bevezetése ellentétes lenne az uniós joggal” – mondta Helmut Marban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!