2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Felgyújtották a termőföldet, a fegyver is előkerült

2017. február 6., hétfő 11:37, frissítve: hétfő 11:40

15 hektárnyi drogtermőföldet találtak a mexikói hatóságok. A katonaság és a rendőrség az akció során tűzharcba keveredett az egyik kartellel. A lövöldözés során egy katona megsérült. A termőföldet a katonák felgyújtották.

Sinaloa állam, Északnyugat-Mexikó. A hadsereg egy 15 hektáros marihuana- és máktermőföldre bukkant, azonnal lezárták a környéket. A termőföld az úgynevezett mexikói aranyháromszögben található, ez a térség hatalmas drogtermelő kapacitásáról és bandaháborúiról híres.

„Egy olyan illegális narkotikumtermelésre alkalmas földet találtunk, ahol 10 hektárnyi marihuana és 5 hektárnyi mák terem meg” – magyarázta Ernesto Vadillo Trueba katonai parancsnok.

A helyi drogbárók és hadseregeik semmitől sem riadnak vissza, amikor a mexikói katonák egy helikopteres akció során felfedezték a területet és nem sokkal később a gyalogos egységek rajtaütöttek, tűzharcba keveredtek az egyik drogkartell tagjaival. Egy katona megsérült.

„Még nem volt egy letartóztatás sem. Az akció folytatódik. Nem adhatok információt a nevekről. A helyszínt egy járőrözés során fedtük fel, az egységeinket meglátták és rájuk is lőttek. A sérült egyenruhás állapota stabil. A bal bokáján sérült meg. Kórházban van” – így Julio Cesar Romanillo, a Sinaloa Polgári Védelem szóvivője.

Az akció során egy ópiumlabort is találtak a hatóságok. A drogokat felgyújtották.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!