2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Extrém hideg számos halálos áldozattal a tengerentúlon

Hír TV

2018. január 8., hétfő 10:52, frissítve: hétfő 10:53

Már mintegy húsz halálos áldozatot követelt a sarkvidéki hideg az Egyesült Államok keleti részén az elmúlt napokban. New Hampshire legmagasabb csúcsán csaknem mínusz 40 fokot mértek. Heves havazás sújtja Spanyolországot is, ahol több ezer ember rekedt a gépkocsijában az utakon.

Az 1900 méter magas, New Hampsihre-ben található Mount Washingtonon mínusz 39 fokot mértek a hétvégén, miközben 175 kilométer per órás szél tombolt a térségben. A helyi meteorológiai központ szerint ennél hidegebb csak egyetlen helyen volt a napokban, hogy hol, azt nem közölték. A Mount Washington az Egyesült Államok északkeleti részének legmagasabb hegye és szélsőséges időjárásáról ismert.

A keleti partvidéket már több mint egy hete sújtja az extrém hideg időjárás. A bostoni Charles-folyó például teljesen befagyott, a jégpáncélt vastag hótakaró borítja. A város utcáit jeges víz borította el. A hajléktalanszállókat kibővítették, hogy minden rászorulónak jusson hely.

A hó és hideg mintegy százmillió ember életét nehezíti meg a partvidéken. A meteorológiai szolgálat arra szólította fel az embereket, hogy senki ne tartózkodjon tíz-húsz percnél többet szabad levegőn.

Heves havazás sújtja Spanyolország egyes részeit is

Egy Madridba vezető autópályán százak kényszerültek arra, hogy járművükben töltsék az éjszakát. A spanyol hadsereg 250 katonát küldött az autósok kiszabadítására. A katonák és a tűzoltók hókotrókkal próbálják szabaddá tenni az utakat, a hóban rekedt autósokat pedig pokrócokkal és meleg italokkal látták el. A spanyol meteorológiai szolgálat 37 tartományban adott ki riasztást heves havazás és erős szél miatt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!