2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Esti különjáratokkal szállítják a migránsokat a zöldhatárra?

2015. július 1., szerda 21:04, frissítve: szerda 21:15

A baloldali parlamenti pártok továbbra sem értenek egyet a határzárral. A Jobbik szerint a magyar és a szerb miniszterelnök által hangoztatott kölcsönös bizalmat megkérdőjelezi, hogy sajtóhírek szerint a szerb hatóságok segítik a határsértőket azzal, hogy a zöldhatár felé irányítják őket. Szerbia határ menti településein a helyiek alig férnek fel a buszokra a Belgrádból érkező bevándorlóktól.

Magyarkanizsáról a menekültekkel, illegális bevándorlókkal teli autóbuszokat a magyar határ felé, Horgos irányába küldték tovább. Nem hivatalos információk szerint esti különjáratokkal migránsok tömegeit szállítják Belgrádból a zöldhatárra.

A kanizsaiak egyre nehezebben viselik a jövevényeket. „Az utolsó napokban már eltúrtak majdnem bennünket a peronról, hogy ők menjenek fel elsőnek, ami nem kellemes dolog” – mondta egy helyi lakos. „Én nem tudom, ez menekülthelyzet-e. Én ezt népvándorlásnak látom” – fogalmazott egy másik vajdasági.

Egy menekült, aki iraki rendőrnek mondta magát, azt állította, hogy a macedón rendőrök megverték útközben őt és a gyermekeit. Az állítólagos bántalmazás nyomait is megmutatta.

– Macedóniában probléma, rendőrség, verés, kislányom.
– Macedóniában megverték önöket a rendőrök?
– Macedón rendőrség nagy probléma, szerb rendőrség nagyon jó.

Egy magyar sajtóhír szerint a migránsokat szállító buszokat szerb rendőrök irányítják a zöldhatárra.

Orbán: Magyarország migrációs harapófogóba került
Hivatalosan is közölte a magyar miniszterelnök szerb kollégájával, hogy kerítés épül a déli határon. A szomszédos ország vezetője nem örül, de megértő. Bővebben >>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!