2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Emberéleteket követelt az áradás

2015. május 26., kedd 12:58

Texasban három halálos áldozatot követeltek az áradások. Az államban rendkívüli állapotot hirdettek. Az Egyesült Államok középső, a Mexikói-öböltől a Nagy-tavakig terjedő részét sújtja az ítéletidő. Az amerikai hatóságok további 12 személyt keresnek.

A hétvégi heves esőzések miatt a Blanco-folyó vízszintje egy óra alatt nyolc métert emelkedett az ítéletidőben. A hétvégi heves esőzések miatt a hegyoldalak is megcsúsztak. A víz és a sár lakóépületeket sodort el.

Ezrek kényszerültek otthonukat elhagyni. Az egyik településen 400 lakóházat döntött romba a vihar. A megmaradt épületeket homokzsákokkal védik. A polgármester szerint a pusztítás semmi eddigihez nem hasonlítható. „Átéltünk már rossz dolgokat korábban is. Volt árvíz is, de ilyen még nem” – mondta Steve Thurber.



Dallasban megáradt a Trinity, a közeli Vörös- és a Wichita-folyó is. A rászorulókat helikopterrel mentették. A texasi kormányzó hétfőn az állam 24 megyéjében szükségállapotot hirdetett ki. A hatóságok éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el, a lakosságot arra szólították fel, ne menjenek az árvíz sújtotta vidékekre, mert a csapadékos idő a hétvégéig biztosan folytatódik.

Az ítéletidő más államokat is sújt. Colorado északkeleti részén az egyik városban elrendelték a lakosság kitelepítését. Áradások várhatók Arkansas, Missouri és Kansas állam egyes részein. De tornádókra lehet számítani Illinois-ban és Iowában is. Az Egyesült Államok középső területein még soha nem volt ilyen csapadékos a május.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!