2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Donald Trump nem éri be a kerítéssel, falat húzna

2015. július 26., vasárnap 21:31, frissítve: kedd 16:47

Jelenleg Donald Trump a legnépszerűbb republikánus elnökjelölt a CNN felmérése szerint. Az ingatlanmágnás és tévésztár egyik botrányos kijelentést teszi a másik után: az illegális bevándorlókat bűnözőknek nevezi, falat építene az USA és Mexikó közé, és nemcsak a demokrata Hillary Clintonba köt bele, de saját párttársaiba is.

Saját repülőgépén érkezett Texasba a Republikánus Párt első számú elnökjelöltje, hogy terepszemlét tartson az amerikai–mexikói határon. Az ingatlanmágnás Donald Trump megválasztása esetén 3000 kilométeres falat húzna a két ország közé Mexikó pénzén. A politikus szerint a Közép- és Latin-Amerikából érkező illegális bevándorlók nőket erőszakolnak meg, fertőző betegségeket és kábítószert terjesztenek az Egyesült Államokban. Rasszistának tartott kijelentései miatt számos cég szerződést bontott Trump vállalataival, különböző spanyol ajkú csoportoktól is megkapta a magáét, a politikus mégis azt állítja, népszerű a latinó választók körében.

„Nem tudom, látták-e a közvélemény-kutatást, amelyet Nevada államban végeztek, de nagyon vezetek, és ami még fontosabb, nagyon vezetek a latinóknál. Vagy 30 százalékkal, a második talán 11 százalékon áll. Szóval jó a kapcsolatom a latinókkal. Az évek alatt több ezer latinó dolgozott nekem, ahogy most is, és nagyon jó velük a viszonyom” – nyilatkozta.

Az iowai kampányrendezvényen Trump a Karatekölyök című film zenéjére, a You’re the Best (te vagy a legjobb) című dalra vonult be. A politikus beszédében első számú demokrata riválisát, Hillary Clinton volt külügyminisztert és first ladyt vette célkeresztbe. „Hillaryt favoritnak tartják, szerintem velem szemben nem az. És ha az ügyészek tisztességesen végzik a munkájukat, akkor bizony szomorú dolgoknak kell történniük, mert amit tett, az nagyon súlyos és nagyon bűnös dolog. Nem tudom, miként tud valaki ezzel a teherrel elindulni az elnökválasztáson. Úgyhogy meglátjuk, mi lesz, nagyon érdekesnek ígérkezik” – mondta a republikánus elnökjelölt.

A politikus arra utalt, hogy Clinton külügyminiszterként a magánfiókját használta hivatalos levelezésre, titkosított információk nyilvánosságra kerülését kockáztatva. Hillary Clinton tagadja, hogy hanyagul kezelt bizalmas adatokat. „Szerintem nagyon sok félreértés van az üggyel kapcsolatban, ezért megértem, hogy miért kérdezősködnek annyit az emberek. De a tények elég világosak: akkoriban nem küldtem vagy kaptam semmit, ami titkosított lett volna” – jelentette ki a demokrata elnökjelölt.

Trump nemcsak demokrata ellenfelét nem kíméli, hanem párttársait sem: nemrég kétségbe vonta John McCain háborús hőstetteit. A szenátor, aki 2008-ban Barack Obamával szemben alulmaradt az elnökválasztáson, öt és fél évet töltött hadifogságban a vietnami háborúban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!