2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Csapást mér Európára a magyar kvótanépszavazás

2016. augusztus 8., hétfő 08:35, frissítve: szerda 07:55

Egész Európának csapás lesz a magyar kvótanépszavazás egy brit vélemény szerint. A török sajtó pedig azzal foglalkozik, hogy a magyar kormány teljesíti Erdogan elvárását, és eljárást indít két ellenzékinek tartott török iskola ellen. Külföldi lapszemle következik.

A magyar kvótanépszavazás az egész Európai Uniónak komoly csapás lehet, írja a brit Express. Emlékeztetnek, a népszavazásnak nincs jogi következménye, de feljogosítja a kormányt, hogy még elszántabban szembemenjen a brüsszeli vezetők akaratával. Ez pedig hosszú távon gyengíti az Európai Uniót, mert szembemegy az Európai Egyesült Államok eszméjével.

Olaszországban, Szlovéniában és Magyarországon működő, pakisztáni embercsempész bandát vettek őrizetbe a rendőrök, tudósít az AOL. A 4 fős csoportnak egy embere volt Budapesten, egy év alatt félmillió dollárt kerestek pakisztáni és afgán migránsok Nyugat-Európába csempészésével.

A magyar kormány teljesíti a török kérést, és vizsgálatot indít az Amerikában élő hitszónok, Fethullah Gülen alapítványa által támogatott magyarországi iskolák ellen, számolt be a török hírügynökség. A török kormány terrorizmussal vádolja az ellenzéki szervezeteket, Törökországban több mint 100 iskolát bezáratott a kormány, és 8 ezer tanárt bocsátottak el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!