2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Borzasztó kép él hazánkról az EP-ben

Hír TV

2018. március 27., kedd 21:50, frissítve: szerda 08:11

Magyarországon akkora a korrupció, hogy nemcsak az uniós pénzek elköltése, hanem az egész államháztartás átláthatatlanul működik – ez az egyik megállapítása az Európai Parlament költségvetés-ellenőrző bizottságának. A testület jelentése szerint a magyar hatóságok az elszámoltatást is akadályozzák.

Megbízhatatlanok a magyar hatóságok, nincs független vizsgálat a kormányközeli visszaéléseknél – írta az Európai Parlament költségvetés-ellenőrző bizottsága. A testület javaslata szerint az a tagállam, amely nem csatlakozik az európai ügyészséghez, tehát nem engedélyezi az EU-s vizsgálódásokat, kevesebb uniós pénzt érdemel.

Olyan indítványt terjesztünk elő, amelynek a témája a magyar felügyeleti intézmények működésképtelensége, például az Állami Számvevőszék eljárási szabálytalanságai. Az OLAF vizsgálatai és az újságírók munkája alapján kijelenthetjük, hogy a magyar intézmények nem működnek megfelelően – mondta a parlamenti bizottság tagja, Bart Staes.

A magyar kormányzati korrupciót firtató jelentésre a Fidesz válasza az, hogy Soros.

Ennek a jelentésnek az elkészülte mögött az az egyértelmű politikai szándék húzódik meg, hogy a lehető legdurvább, legkeményebb politikai nyomásgyakorlást fejtsék ki Magyarországra. A politikai nyomásgyakorlás kifejtésének pedig az a szándéka, hogy rávegyék Magyarországot a bevándorlással, az illegális bevándorlók befogadásával, a migrációval kapcsolatos álláspontjának a megváltoztatására – reagált Deutsch Tamás.

Szanyi Tibor szerint Deutsch Tamás nem mond igazat.

Jelzem nagy tisztelettel, az európai ügyészség kizárólag az európai pénzek felhasználásával, az európai pénzügyi érdekek óvásával foglalkozik, tehát messze nem avatkozik be a magyar szuverenitásba. Az európai ügyészség azt kérdezi: »Helló, Magyarország, hogy költötted el a pénzünket?« – fogalmazott a szocialisták EP-képviselője.

Hazánkról készített jelentést a női jogi és esélyegyenlőségi bizottság is. Azt írják, komoly gondok vannak a nemek közötti egyenlőséggel, a roma nők pedig még inkább hátrányos helyzetben vannak. Szerintük azt, hogy a magyar kormány lenézi a nőket, az is bizonyítja, hogy nem ratifikálja az isztambuli egyezményt.

Ezeket a bizottsági véleményeket egy következő szakbizottság, az állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottság fogja majd össze, és egy nagy országjelentést készít belőle. Ez az anyag kerül majd várhatóan idén szeptemberben az Európai Parlament plenáris ülése elé, ahol arról kell dönteniük a képviselőknek, javasolják-e a tagállamoknak, hogy folytassák le Magyarországgal szemben a 7-es cikkely szerinti eljárást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!