2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 07:30

Bocsánatkérést követelnek Trumptól az Afrikai országok

Hír TV

2018. január 13., szombat 08:22, frissítve: szombat 10:17

Az elnök pöcegödörnek nevezte azokat az országokat, ahonnan a legtöbb bevándorló érkezik az USA-ba.

Bocsánatkérést követel az amerikai elnöktől az Afrikai Unió a bevándorlókra tett megjegyzése miatt. A szervezet közleménye szerint „sokkoló, kiábrándító és botrányos”, ahogy Donald Trump és kormánya vélekedik az afrikaiakról.

Trump csütörtökön, egy bevándorlásról szóló találkozón tett sértő megjegyzéseket azokra a karibi és afrikai országokra, ahonnan a legtöbb bevándorló érkezik az Egyesült Államokba – pöcegödörnek nevezte, majd hozzátette, inkább Norvégiából kéne bevándorlókat szerezni.

A kijelentést az ENSZ emberi jogi irodája rasszistának nevezte, és demokratapárti, valamint republikánus politikusok is elítélték. Trump később tagadta, hogy sértő megjegyzéseket tett volna a bevándorlókra, azt viszont elismerte, hogy a tárgyalás – mint fogalmazott – kemény volt.

Az elnök kijelentése után nem hajlandó tovább Trumpnak dolgozni az Egyesült Államok panamai nagykövete. John Feeley a lemondását bejelentő közleményében azt írta: eljött az az idő, amikor már nem tud felelősen együttműködni Washingtonnal. A diplomatát korábban a külügyminisztérium Latin-Amerika-szakértőjeként ismerték. Washington a nagykövet távozását nem hozza összefüggésbe Trump afrikai és dél-amerikai bevándorlókra tett megjegyzésével.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!