2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Biden: Trump nőjön fel!

2017. január 6., péntek 10:49

Donald Trump nőjön fel – ezt üzente a távozó amerikai alelnök, Joe Biden egy interjúban az orosz hackelési ügy kapcsán. A megválasztott elnök ugyanis nem hiszi el a titkosszolgálatoknak, hogy bizonyítékaik vannak a választás orosz befolyásolására. Az erről szóló jelentést jövő héten hozzák nyilvánosságra.

Együtt védték a mundér becsületét az amerikai titkosszolgálati szervek vezetői az orosz hackelésről szóló kongresszusi meghallgatáson. Az amerikai hírszerzés azt állítja, bizonyítékai vannak rá, hogy az oroszok törték fel a demokrata párt és Hillary Clinton kampánymenedzserének e-mailjeit, hogy befolyásolják az elnökválasztást. A jelentést jövő héten ismertetik a nyilvánossággal.

„A hackelés csak az egyik része. Emellett klasszikus propagandát, dezinformációt, álhíreket is bevetettek” – jelentette ki James Clapper, a Nemzeti Hírszerzés vezetője.

A hacker-vádat nemcsak az orosz kormány utasítja vissza, de a megválasztott amerikai elnök is kétkedik a CIA igazmondásában, ami példátlannak számít.

Több republikánus politikus és Obama alelnöke is rendkívül veszélyesnek tartja, hogy Trump nem bízik a titkosszolgálatokban. Joe Biden egy interjúban azt üzente neki: nőjön fel.

„Egyetértés alakult ki abban, hogy döntő bizonyíték van a választás orosz befolyásolásában. Arra nincs bizonyíték, hogy magát a szavazást manipulálták volna, de arra van, hogy befolyásolni próbálták az eredményt” – véli Joe Biden.

Donald Trump január 20-án teszi le a hivatali esküt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!