2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Berlusconi már a zsebében érezheti a győzelmet

Hír TV

2018. február 20., kedd 19:02, frissítve: kedd 20:44

Két héttel a parlamenti választás előtt fölényesen vezeti a közvélemény-kutatásokat a Silvio Berlusconi vezette jobboldali pártszövetség. A kampány fő témája a gazdasági és a migrációs válság, amelyet a választók nagy többsége szerint nagyon rosszul kezelt a balközép Demokrata Párt.

Minden oka megvan a bizakodásra Silvio Berlusconi híveinek. A színpadias stílusa és gáláns gesztusai miatt il Cavalierének, azaz Lovagnak is nevezett Berlusconi koalíciója nyerésre áll a felmérések szerint a legtöbb szavazatot kapja majd.

Az utolsó felmérések szerint a Berlusconi vezette koalíció a voksok több mint 35 százalékára számíthat, a választás korábbi esélyese, a Beppe Grillo humorista alapította Öt Csillag Mozgalom pedig 25 százalékra. A bevallottan viccpártként indult 5 Csillag évekig Olaszország legerősebb pártja volt, de miután Berlusconi bejelentette visszatérését, véget ért a formáció szárnyalása.

Várhatóan a Demokratikus Párt vezette balközép koalíció végez majd a harmadik helyen. A választók azért büntetik majd a kormánypártot, mert a Matteo Renzi majd a Paolo Gentiloni vezette kabinetek erőtlenül kezelték a gazdasági és a migrációs válságot.

Maga Berlusconi – hiába nyerheti meg a választást – már nem lehet kormányfő többet, mert 2013-ban jogerősen elítélték egy adócsalási ügyben. Miniszterelnök-jelöltjét ezért később, a kampány hajrájában nevezi majd meg a nagyvállalkozó-politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!