2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Beavatási szertartás lehetett a cigányok megtámadása

Hír TV

2018. június 27., szerda 17:11

Semmi előzménye nem volt annak, hogy a maszkos támadók rájuk rontottak – ezt az ukrajnai romák ellen elkövetett támadás sebesültjei és a meggyilkolt férfi hozzátartozói mondták Lukács Csabának, a Magyar Hang újságírójának.

A támadás elszenvedői egy szeméttelep mellett élnek – és elmondásuk szerint derült égből villámcsapásként érte őket a támadás. Épp egy tábortűz mellett ültek, amikor több mint 20 maszkos rájuk rontott. „Mocskos cigányok, öljétek meg őket!” – elmondásuk szerint ezt kiabálták a támadók, akik ukránul nem beszéltek.

Bár egy ember életét vesztette a támadásban, a többiek annak köszönhetik életüket, hogy az egyikük egy közeli gyártelepig menekült, és egy ott dolgozó biztonsági őr hívta a rendőrséget. Az egyenruhások gyorsan kiérkeztek, de a támadókat ez nem sarkallta menekülésre. A rendőrök tudják, hogy kik azok a kamaszok, akik megtámadták a cigányokat.

Az ukrán kormány szerint a támadókat – akik középiskolás kamaszok – az oroszok bérelhették fel. Lukács Csaba arról is beszélt: olyan gyerekekről van szó, akikre hatott a nacionalista propaganda, és az sem kizárt, hogy a támadás egyfajta beavatási szertartás volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!