2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Az Iszlám Állam sötétségbe borította a francia tv-adót

2015. április 9., csütörtök 13:00, frissítve: csütörtök 13:18

Elsötétítettek egy francia tv-adót az Iszlám Állam hackerei. Több francia nyelvű honlapon is a dzsihadistákat éltető feliratok jelentek meg. A hatóságok nyomozást indítottak.

Elsötétültek a televíziók és átalakultak a honlapok szerda este Franciaországban. A magukat az Iszlám Állam dzsihadista szervezet tagjainak mondó személyek ugyanis meghackelték az egész világra sugárzó TV5Monde francia tévéadó honlapjait, és megbénították összes csatornája adását. „Április 8-án este 10-kor a TV5Monde egy nagyon erős kibertámadás áldozata lett. Ez a támadás tizenegy csatornánkat sötétítette el egy időben, elveszítettük az irányítást a közösségi és internetes oldalainkon is. Minden munkatársunk azon dolgozik, hogy az összes önök által nézett csatornánkat visszahozza” – mondta a tévétársaság vezérigazgatója.

A kalózok a tévétársaság honlapjára olyan emberek személyazonossági okmányainak a másolatát is feltették, akik az Iszlám Állam elleni nemzetközi hadjáratban részt vevő francia katonák hozzátartozói. „Az ilyen akciók megelőzésén dolgozunk a közigazgatási rendőrök mobilizálásával, ügyészségi irányítás alatt. Tesszük ezt azzal az elhatározással, hogy az országunk fel legyen készülve a saját védelmére emberi, technológiai és végrehajtói értelemben is” – szögezte le Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter.

A francia külügyminiszter szerint a hatóságok mindent megtesznek, hogy elfogják a hackereket. „Minden rendben van és meg fogjuk találni az elkövetőket, megbüntetjük őket és megakadályozunk minden kíberterrorista támadást, ami a szólásszabadságot fenyegeti a jövőben” – jelentett ki Laurent Fabius francia külügyminiszter.

Franciaország része az Iszlám Állam elleni nemzetközi hadjáratnak.

Iszlamista hackerek magyar oldalakat is törtek már fel, a Bács-Kiskun megyei Zana község oldalán kedd este egy iszlamista fegyveres fotója és a „Szeretem az Iszlám Államot” felirat volt látható.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!