2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Az emberek a hatóságokra, a hatóságok egymásra mutogatnak

Hír TV

2018. május 16., szerda 19:16, frissítve: szerda 19:30

A bevándorlókat segítő szervezetek a francia kormányt és a párizsi városvezetést okolják az illegális migránstáborokban terjedő erőszakért és a párizsi közbiztonság romlásáért. A hatóságok viszont egymásra mutogatnak. 2015 óta Párizsban több illegális tábort is felszámoltak, emiatt 24 ezer ember került utcára. Ha szigorítják a bevándorlási törvényt, őket akár ki is utasíthatják majd Franciaországból.

Párizs-szerte több mint 2400 migráns él ideiglenes táborokban. Az őket segítő szervezetek arra figyelmeztetik a városi hatóságokat, hogy az egyre nehezebb körülmények között élő migránsok között egyre gyakoribb az erőszak, ami már valós kockázatot jelent a városi közbiztonságra is.

Már többször mondtam, és el is ismétlem, hogy ha ez a helyzet folytatódik, tragédiák fognak bekövetkezni. Elkerülhetetlenek lesznek a halálesetek. Ezért szeretném felszólítani a hatóságokat arra, hogy cselekedjenek, adjanak fedelet a menekülttáborokban élőknek. Nem a városok és a szervezetek a felelősek ezeknek az embereknek az érkezéséért - hívta fel a figyelmet a France Terre d'Asile segélyszervezet igazgatója.

A segítő szervezetek a párizsi városvezetést és a francia kormányt teszik felelőssé a helyzetért, ők azonban egymást okolják. A segélyszervezet vezetője szerint, attól még, hogy emberhez méltó lakást kapnának a migránsok, attól még nem gyengülne a kormányzat tekintélye.

Menedéket adni nem a gyengeség jele. Ez csak a mindennapi élethez való jog elismerése, ami a legkevesebb, amivel tartozunk embertársainknak- tette hozzá Pierre Henry.

2015 óta több párizsi illegális migránstábort is felszámoltak a hatóságok, ezekből összesen 26 ezer ember került az utcára. Emmanuel Macron tervezett bevándorlási törvényszigorítása szerint pedig minden olyan bevándorlót kiutasítanának, aki nem tud lakhelyet igazolni magának.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!