2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Annyi embert akartak megölni, amennyit csak tudnak

2015. február 14., szombat 16:59, frissítve: szombat 17:56

Valentin-napi mészárlást hiúsított meg a kanadai rendőrség. Négy fiatal készült vérfürdőre Halifax városában. Három gyanúsítottat őrizetbe vettek, negyedik társuk elfogása előtt öngyilkos lett.

A támadást Valentin-napra időzítették, azt tervezték, hogy annyi embert ölnek meg, amennyit csak tudnak, végül öngyilkosok lesznek. A fiatalok az interneten csevegtek a tervről, honlapjukon pedig korábbi tömeggyilkosságok fényképeit is közzétették.

„Fegyverrel egy 19 éves fiú és egy 23 éves lány rendelkezett. Azt tervezték, hogy február 14-én Halifax környékén embereket ölnek meg. Információink szerint az ügyben még két fiatalember érintett, az ő szerepük azonban még felderítésre vár” – tudatta a részleteket Brian Brennan, az új-skóciai rendőrség parancsnoka.

A rendőrség három gyanúsítottat őrizetbe vett, a negyedik társuk öngyilkos lett, amikor az egyenruhások bekerítették a házat, amelyben lakott. A nyomozás eddigi eredményei szerint a merényletre készülők nem tartoztak terrorista csoporthoz, így további gyanúsítottakat nem keres a rendőrség.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!