2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Amerikában is tartanak az Orbán-rezsimtől

Hír TV

2017. december 20., szerda 08:11, frissítve: szerda 09:16

Egymásra talál az osztrák és a magyar kormány – erről szól egy ausztriai és német elemzés is. Egy ukrán cikk pedig már nyugati frontként beszél Kárpátaljáról. Külföldi lapszemle.

A nyugati frontként emlegeti egy ukrán elemzés Kárpátalját, miközben keleti frontként azt a területet hívják, ahol Oroszországgal háborúznak. A Global Research-ben megjelent tanulmány szerint a nacionalista magyar kormány szavazatszerzésre használja a külföldi magyar kisebbség ügyeit, ezért mennek szembe az ukrán nyelvtörvénnyel. Közben viszont Amerikában is félnek Orbán Viktor rezsimjétől, mert az orosz befolyást és az illiberalizmust terjeszti Közép-Európában.

Az Osztrák–Magyar Monarchiát idézi, ahogy közeledik egymáshoz az osztrák és a magyar kormány – szól egy német elemzés. A Die Welt szerzőjének írása emlékeztet, hogy bár se Sebastian Kurz, se Orbán Viktor nem szélsőjobboldali politikus, de azért mindketten populisták és a nemzet védelmére hivatkozva bevándorlásellenesek.

Magyarországra és Szlovákiába vezet majd az új osztrák külügyminiszter első útja. Karin Kneissl szerint Ausztriának újra kell értékelnie a kapcsolatát a visegrádi országokkal, és erről tárgyal majd Budapesten és Pozsonyban. Az osztrák Nachrichten összefoglalója szerint a magyar kormány régóta abban reménykedik, hogy az új osztrák kormány partnere lehet a bevándorlás- és EU-ellenességben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!