2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Állampolgárságot ígér az illegálisan ott élőknek Clinton

2016. szeptember 16., péntek 08:32, frissítve: péntek 14:28

Állampolgárságot ígért az illegálisan Amerikában tartózkodóknak elnökké választása esetére Hillary Clinton. A demokrata elnökjelölt egy washingtoni rendezvényen arról beszélt, hogy a jelenlegi bevándorlási szabályok átfogó reformjára van szükség. Az eseményen felszólalt Barack Obama elnök is, ő a jelenleginél is nagyobb arányú bevándorlást szorgalmazott.

Minden, jelenleg illegális státusban lévő bevándorlónak állampolgárságot adna megválasztása esetén Hillary Clinton. A demokrata elnökjelölt Washingtonban, a latin-amerikai közösség kongresszusi gáláján beszélt erről. Clintont Barack Obama is támogatja, aki szerint valójában az Egyesült Államokban – az őslakosokon kívül – mindenki bevándorló volt egyszer.

„Átfogó megoldásra van szükségünk, amely hasznára válik a családoknak, a vállalkozásoknak, amely erősíti a gazdaságot és a kultúránkat. Olyan kezdeményezés kell, amely hangsúlyozza a bevándorlásra épült kultúránkat és jogállamiságunkat. Mindez nem lehetetlen. Fel lehet építeni egy törvényes rendszert úgy, hogy diákokat és a keményen dolgozó szüleiket nem bűnözőknek, erőszaktevőknek tekintjük, hanem családoknak, akik ugyanazért jöttek, mint minden bevándorló, hogy dolgozzanak, tanuljanak és egy jobb életet építsenek” – fogalmazott az amerikai elnök.

Barack Obama egyúttal arra kérte a szavazókat, küldjenek világos üzenetet a republikánus elnökjelöltnek. Donald Trump ugyanis a demokratákkal szemben éppen hogy haza akarja küldeni az Egyesült Államokban illegálisan tartózkodó tizenegymillió embert. Az üzletember ismét előretört a népszerűségi listákon, kihasználva azt, hogy az elmúlt néhány napban a sajtó Clinton tüdőgyulladásával és elnöki alkalmasságával foglalkozott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!