2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Híradó 12:00

Aki menekülni akar, azt brutálisan kivégzik

2016. augusztus 17., szerda 09:56, frissítve: szerda 11:20

Szerencsétlen, de nem meglepő dolog, hogy Oroszország iráni légitámaszpontról indít bombázásokat a szíriai dzsihádista fegyveresek ellen – közölték az amerikai külügyben. Az Iszlám Államot Irakban is sikerült visszaszorítani; ott a kurd fegyveresek Moszul ostromára készülnek.

Az orosz légierő hat Tupoljev 22M3 típusú stratégiai bombázót és azok védelmére Szuhoj 34 típusú vadászbombázókat telepített Iránba. Eddig dél-oroszországi légibázisokról vetették be a stratégiai bombázókat, de mostantól feleakkora távolságot kellett megtenniük a gépeknek, így nagyobb bombateherrel indulhatnak bevetésre.

„Szerencsétlen, de nem váratlan és meglepő lépés, hogy Oroszország most már Irán közvetlen közreműködésével folytatja az Iszlám Állam, az An-Nuszra Front, illetve főleg a mérsékelt ellenzéki erők elleni légi csapásokat” – nyilatkozta Mark Toner amerikai külügyi szóvivő. Washington ennek ellenére még mindig kész az oroszokkal közösen fellépni az Iszlám Állam ellen. Az összehangolt amerikai-orosz bombázásokról egyelőre nem született megállapodás, tette hozzá.

Az Iszlám Állam a héten veszítette el az ellenőrzést Manbidzs város felett, és a szomszédos Irakban is visszavonulóban vannak a szélsőséges dzsihadisták. Ott a kurd fegyveresek amerikai légi támogatással Moszul ostromára készülnek. „A hadművelet a régió felszabadítását és a térségben élők biztonságának és nyugalmának helyreállítását szolgálja. Már csak tizenöt kilométerre vagyunk Moszul belvárosától” – közölte Szalar Dzsabar kurd dandártábornok.

Irak második legnagyobb városának lakóit túszként tartják fogva a szélsőséges iszlamisták. Aki menekülni akar, azt elképesztő brutalitással végzik ki a terrorszervezet harcosai.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!