2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Domonkosok Magyarországon 11:00

Adele tarolt a Grammyn

2017. február 13., hétfő 10:03, frissítve: hétfő 10:53

Adele 25 című albuma kapta az év felvételének járó elismerést az 59. Grammy-díjkiosztó gálán. A brit énekesnő az év albuma és az év felvétele díjat is elhódította. A legjobb rock dal díját a tavaly elhunyt David Bowie Blackstar című felvétele nyerte el. A brit énekes posztumusz megnyerte az év legjobb alternatív rock album díját is.

George Michaelre emlékezett a brit énekesnő Adele a Grammy-díjátadáson.

„Tudom, hogy élőben vagyunk, elb***tam, elnézést, nem ronthatom el úgy, mint tavaly. Bocsánat a káromkodásért és azért, mert újra kell kezdenünk. Újrakezdhetnénk? Elnézést, nem ronthatom el neki” – kezdte először az énekesnő.

Később pedig már Céline Dion szólítja Adele-t a színpadra az 59. Grammy-díjátadáson. A brit énekesnő összesen öt szobrocskát vehetett át a 2017-es ünnepségen.

„Tényleg elnézést kérek a káromkodásért, de George Michael-dal volt, nagyon szeretem őt, sokat jelent nekem és nagyon sajnálom, ha bárkit is megsértettem itt. Emberek, az itt Greg Kurstin. Köszönöm ezt a díjat, köszönöm az akadémiának, köszönöm a lemezkiadóimnak: az XL-nek, a Sony-nak és a menedzseremnek, Jonathannak is. És szeretném megköszönni Gregnek is, mert Greg mindig átjött Angliába, hogy velem dolgozzon és ez nagyon nehéz munka volt. Nagyon rövid időm volt figyelni és ő átjött Angliába, hogy ne kelljen otthagynom a fiamat. Cserébe ő hagyta otthon a fiát és a lányát, köszönöm a türelmedet és azt is, hogy megírhattuk a kedvenc dalt, amit valaha is csináltam” – mondta Adele.

Kilenc Grammy-jelöléssel érkezett az átadóra Beyoncé, de csak kettőt nyert meg.

„A film és lemez elkészítésénél az volt a szándékom, hogy hangot adjak a fájdalmunknak, a küzdelmünknek, a sötétségünknek és a történelmünknek. Hogy szembeszálljak azokkal a dolgokkal, amik kényelmetlenek” – mondta Beyoncé.

A legjobb új előadó és a legjobb rapper díját Chance The Rapper, a legjobb popegyüttesét pedig a Twenty One Pilots nyerte. 5 Grammyt nyert a nemrég elhunyt David Bowie is, akit többek között Blackstar című albumáért és daláért is díjaztak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!