2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Híradó 18:30

A városközpontban csapott le a megszökött tigris

2015. június 17., szerda 20:30, frissítve: csütörtök 10:23

Megölt egy embert egy tbiliszi állatkertből megszökött tigris. A vadállat a grúz főváros központjában támadt rá áldozatára. A kivonuló rendőrök lelőtték a szökött állatot. A Tbiliszin végigsöprő vihar következtében a múlt hét végén mintegy háromszáz állat szökött meg a helyi állatkertből.

Egy elhagyott raktárépületben találták meg a tbiliszi állatkertből a hétvégi áradás során megszökött vadállatot. Az első hírek még egy oroszlánról szóltak, de később kiderült, hogy egy tigris bújt el az épületben. A rendőrök először elaltatni akarták, de miután halálosan megsebesített egy embert, kénytelenek voltak kilőni.

„Ott voltam, amikor megkezdődött a rendőrségi akció. Egyszer csak eldördült egy lövés” – mondta egy szemtanú.

A vasárnapi, 19 halálos áldozatot követelő áradás során legkevesebb harminc vadállat, a többi közt tigrisek, oroszlánok, farkasok és vízilovak szabadultak ki a grúziai főváros állatkertjéből. A vadállatok több mint felét elfogták, de többet agyonlőttek, köztük egy ritka fehéroroszlán-kölyköt, valamint több farkast is, amelyek egy gyerekkórház környékén kószáltak. Egy krokodilnak ugyanakkor szerencséje volt, a mentőcsapatok épségben szállították vissza a medencéjébe.

Az állatkert lakóinak csaknem fele ugyanakkor elpusztult az áradásban. A grúz kormány számítása szerint az árvízi károk helyreállításának költsége meghaladhatja a negyvenmillió dollárt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!