2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A politikai korrupció ellen szólalt fel Ferenc pápa

Hír TV

2018. január 22., hétfő 08:33, frissítve: hétfő 10:22

Egymilliós tömeg előtt tartott tegnap szabadtéri misét dél-amerikai körútjának végén a pápa. A limai légi támaszponton Ferenc pápa kemény beszédet intézett a politikai korrupció ellen.

Sztárhoz illő fogadtatás és rajongás. Ferenc pápa latin-amerikai körútjának utolsó állomásán több mint egymillió hívő előtt mutatott be szentmisét Limában.

Szentbeszédében arra figyelmeztetett, hogy a közöny globalizációjának korában nem szabad segítség nélkül hagyni a társadalom peremére szorultakat.

XVI. Benedek pápa már rávilágított: az emberiség nagysága a szenvedőkhöz való viszonyban mutatkozik meg. Egy olyan társadalom, amely nem képes elfogadni a szenvedőket és amely nem képes segítséget nyújtani számukra, az egy kegyetlen és embertelen társadalom – hangoztatta a pápa.

A katolikus egyházfő Latin-Amerika számára speciális üzenettel készült: kemény szavakkal ostorozta a politikai korrupciót. A mise előtt perui püspökökkel való találkozóján meglepően nyíltan fogalmazott: a latin-amerikai politikai beteg.

A latin-amerikai politika a korrupció miatt nagyon mély válságban van. Ha egy politikus pozícióba kerül, azonnal korrupcióval vádolja az elődeit, majd megbukik, és őt is azonnal azzal vádolják – mondta Ferenc pápa.

A pápa kritikusai szerint azonban a perui beszéd csak figyelemelterelés volt, körútjának első állomásán, Chilében hatalmas indulatokat váltott ki, ahogy megvédte helyi püspökét, akit egy pedofil pap ügyének eltussolásával vádolnak.

A katolikus egyházfő helyi idő szerint vasárnap délután befejezte az egyhetes chilei és perui látogatását és visszarepült Rómába.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!